عصب کشی دندان، یکی از روشهای درمانی است که در مواردی که دندان خراشیده، تخریب شده یا تکان خورده است، استفاده میشود. اما چه علامتهایی نشان میدهد که دندان به عصب کشی نیاز دارد؟ علائمی مانند درد شدید، تحریک پذیری اضافی، حساسیت به گرما و سرما، تورم یا قرمز شدن لثهها میتوانند نشانههای نیاز به عصب کشی دندان باشند. همچنین، در صورتی که دکتر دندانپزشک در بررسیهای اولیه تشخیص دهد که عصب دندان مرده است، عصب کشی دندان را توصیه میکند.
عواملی که میتوانند نیاز به عصب کشی دندان را افزایش دهند، شامل تصادفات و ضربههای شدید به دندان، تخریب اعمال ترمیمی قدیمی، و عفونت یا التهاب در داخل دندان هستند. بنابراین، در صورتی که این علائم را تجربه میکنید یا شما از بررسیهای اولیه دندانپزشک خواسته شدهاید، بهتر است به دنبال درمان مناسب برای نگهداری دندان طبیعی خود باشید. عصب کشی دندان، به عنوان یکی از انتخابهای درمانی موجود، میتواند به شما کمک کند تا از دندان خود در طول عمر بیشتری لذت ببرید.
مراحل و فرآیند اجرای عصب کشی دندان
در این بخش از مطلب میخواهیم به شما راجع به مراحل و فرآیند اجرای عصب کشی دندان بیشتر توضیح دهیم. عصب کشی دندان یکی از مراحل درمانی است که در صورت آسیب دیدن عمیق یک دندان اجرا میشود. این فرآیند توسط دندانپزشکان متخصص در زمینه عصب کشی انجام میشود. هدف اصلی این روش حفاظت از دندان پس از آسیب و جلوگیری از نیاز به خلع آن است.
مراحل اجرای عصب کشی دندان به شرح زیر است:
- ارزیابی و بررسی: ابتدا دندانپزشک شما دندان مورد نظر را مورد بررسی قرار میدهد تا سطح جراحی و میزان آسیب دیدگی را تشخیص دهد. اگر لازم باشد، از رادیوگرافی برای بررسی دقیقتر استفاده خواهد کرد.
- بی حسی: برای شروع عصب کشی، نیاز به بی حسی دندان و ناحیه اطراف آن است. این بی حسی با استفاده از مواد مخصوصی صورت میگیرد تا شما احساس درد نکنید.
- باز کردن دندان: سپس دندانپزشک یک سوراخ کوچک در دندان ایجاد میکند تا به ریشهها دسترسی داشته باشد. این فرآیند توسط ابزار خاصی انجام میشود.
- پاک کردن داخل دندان: در این مرحله، دندانپزشک ضایعات و باکتریهای موجود درون دندان را با استفاده از ابزارهای خاصی پاک میکند. این کار به جلوگیری از تکثیر باکتریها کمک میکند.
- پر کردن و درمان ریشه: در این مرحله، دندانپزشک ریشه دندان را پرمی کند تا جلوی آلودگی و التهاب آتی را بگیرد. این عملیات با استفاده از مواد ضدعفونی کننده و ماندگار به دندان انجام میشود.
این مراحل را به طور دقیق دندانپزشک خود برای شما شرح خواهد داد و میتوانید تمام سوالات خود را درباره فرآیند به وی بپرسید.
نکات مهم پس از عمل عصب کشی و مراقبتهای لازم
پس از انجام عمل عصب کشی دندان، باید به مراقبتهای لازم پرداخت. این مراقبتها شامل مراقبت از ناحیه درمان شده و خوابیدن به درستی تا جلوگیری از سردردها و عفونت محل عمل، میشود. رعایت این مراقبتها به خروجی موفقیت زیادی از عمل عصب کشی دندان کمک میکند.
- استراحت کافی: اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید، خواب و استراحت کافی است. بعد از عمل عصب کشی، ممکن است درد و تورم در ناحیه تحت عمل وجود داشته باشد. به علاوه، شما ممکن است به استفاده از مواد ضدعفونی کننده، حساسیت داشته باشید. بنابراین، استراحت کافی و خواب به مدت کافی برای بهبود و جلوگیری از عفونت منطقه الزامی است.
- تغذیه مناسب: وقتی دندانپزشک، دندان را عصب کشی کند، باید به موارد خوردن و آشامیدن توجه ویژهای داشته باشید. برای چند روز بعد از عمل، باید از غذاهای نرم و خنک استفاده کنید. غذاها و نوشیدنیهایی مانند پودینگ، مربا و آب معدنی میتوانند کمک کننده باشند. این غذاها به کاهش درد و تورم کمک میکنند. اما پس از چند روز، میتوانید به غذاهای معمولی بازگردید، با این حال حتما باید از سمت دندان مورد درمان دوری کنید، تا از آن محافظت کنید و جلوگیری از هرگونه تنش و آسیب شدن دندان اصلی کنید.
- رعایت بهداشت دهان: نکتهی مهم دیگری که در نظر بگیرید، رعایت بهداشت دهان بعد از عمل است. بعد از عمل عصب کشی، ممکن است شما به ضرورت مسواکزدن و استفاده از نخ دندانی بیش از حد حساس بشوید، به خصوص برای آن منطقه. بنابراین، در این زمان باید با دندانپزشک خود مشورت کنید و راهنماییهایی در خصوص بهداشت دهان و دندان مناسب بگیرید.
تاثیر عصب کشی بر عملکرد دندان و روند درمان
عصب کشی یکی از روشهای متداول در دندانپزشکی است که اغلب برای درمان دندانهای مبتلا به التهاب یا ترمیم ناقص استفاده میشود. این روش به طور معمول پس از استفاده از مواد بی حس کننده بر روی دندان، انجام میشود تا عصب موجود در دندان بیحس شود و سپس با استفاده از ابزاری به نام فایل عصب، عصب دندان تمیز میشود.
- پس از انجام عصب کشی، عملکرد دندان تا حدی تحت تاثیر قرار میگیرد. اغلب افراد پس از عصب کشی احساس حساسیت و درد کمتری در دندان خواهند داشت. در واقع، درمان عصب کشی میتواند در بهبود احساسات ناخوشایندی مانند درد، تورم و خونریزی در دندان کمک کند.
- درمان دندان پس از عصب کشی باعث پایداری و طولانی مدت بودن عملکرد دندان خواهد شد و از پروسههای ترمیم و کاشت دندان جلوگیری خواهد کرد. بنابراین، بعد از عصب کشی دندان، نیازمند درمان ادامه دار خواهید بود تا دندان به طور کامل به حالت خود بازگردد و همانند دندانهای دیگر عمل کند.
در نتیجه، عصب کشی تاثیر قابل توجهی بر عملکرد دندان و روند درمانی بعد از آن خواهد داشت. با کمک عصب کشی، درمان ناخوشایندیهای زیادی که با عفونت یا التهابات دندان همراه هستند، انجام میشود. علاوه بر این، عملکرد دندان بهبود مییابد و در مجموع به بهداشت دهان و دندان شما کمک میکند. اما درمان به موقع و مراقبت باعث میشوند که دندانتان به طور کامل به عملکرد قبلی خود برگردد و مشکلات بیشتری برایتان ایجاد نشود. بنابراین، بعد از عصب کشی دندان، باید پیگیریهای درمانی و مراقبتهای دندانی خود را به صورت منظم انجام دهید تا از سلامت دندانهای خود محافظت نمایید.
معرفی بهترین دکتر عصب کشی دندان
-
دکتر داوود سلطانبی
- پزشک دندانپزشک
- خدمات: ایمپلنت دندان، روکش دندان، لمینت دندان
- آدرس: شیراز، بلوار چمران، ابیوردی 2، کلینیک سهامی، طبقه 3
- تلفن: 09914230723
-
دکتر سیدعلی ذکاوت
- پزشک دندانپزشک
- خدمات: ایمپلنت دندان، روکش دندان، لمینت دندان
- آدرس: شیراز، بلوار چمران، ابیوردی 2، کلینیک سهامی، طبقه 3
- تلفن: 09914230723
-
دکتر طناز محزون
- پزشک دندانپزشک
- خدمات: عفونت (آبسه) دندان، دندان دیابتی، پولیش دندان
- آدرس: ستارخان، نبش کوچه 9، ساختمان آریان، طبقه 3
- تلفن: 07136491527
-
دکتر مریم سادات پوراحمدی
- پزشک دندانپزشک
- خدمات: کامپوزیت دندان، لمینت دندان، عصب کشی دندان
- آدرس: تهران، بلوار کشاورز، نرسیده به بیمارستان امام خمینی، ابتدای جمالزاده شمالی، نبش کوچه سرو، پلاک 1، ساختمان پزشکان، طبقه 3، واحد 6
- تلفن: 02166563600
-
دکتر سحر زندی
- پزشک دندانپزشک
- خدمات: لمینت دندان، طراحی لبخند، عصب کشی دندان
- آدرس: بوشهر، میدان امام، ساختمان مهرگان، طبقه3، واحد 305
- تلفن: 02166563600, 02166563686
-
دکتر معین هنرور
- تخصص درمان ریشه (اندودانتیکس) / پزشک دندانپزشک
- خدمات: ایمپلنت دندان، درمان ریشه دندان (اندودانتیکس)، درمان ریشه دندان کودکان (پالپکتومی)
- آدرس: شیراز، معالی آباد، ابتدای خیابان دوستان، بخش اداری ساختمان الوند، طبقه اول، واحد 104
- تلفن: 09178201792
-
دکتر علی سجودی خوشابی
- پزشک دندانپزشک
- خدمات: روکش دندان، سفید کردن دندان، کشیدن دندان
- آدرس: تهران، شهرک غرب، بلوار دادمان، خیابان فخار مقدم، گلبرگ یکم شرقی، پلاک 4، زنگ 2، طبقه 2
- تلفن: 07136340570
-
دکتر محمدصالح بصیریان
- پزشک دندانپزشک
- خدمات: عفونت (آبسه) دندان، دندان دیابتی، پولیش دندان
- آدرس: کرمان، بلوار جهاد، بین کوچه 1و 3 ، ساختمان ثامن الحجج، طبقه3
- تلفن: 07136340570, 09338176575
-
دکتر فردیس نصیریان
- پزشک دندانپزشک
- خدمات: عفونت (آبسه) دندان، دندان دیابتی، پولیش دندان
- آدرس: تهران، خیابان پیروزی، حدفاصل مترو پیروزی و مترو نبرد، روبروی ستاد نیرو هوایی، کوچه ایلخان، پلاک 11، طبقه 6
- تلفن: 02188082941
-
دکتر رویا امین صفایی
- پزشک دندانپزشک
- خدمات: لمینت دندان، روکش دندان، ایمپلنت دندان
- آدرس: شیراز، فلکه قصردشت، ابتدای خیابان وکلا، مقابل کوچه 38 وکلا
- تلفن: 02188082941, 02186128996
مراجعه به دکتر و درمان عصب کشی دندان
اگر تا این بخش از مطلب را خوانده باشید، میدانید که عمل عصب کشی دندان یک فرایند حیاتی در حفظ سلامت دندانهاست. حالا بعد از اینکه عصب کشی انجام شد، آیا پیگیری درمان عصب کشی دندان هم مهم است؟ البته همیشه باید به توصیه های دکتر پایبند باشید.
بعد از عمل عصب کشی دندان، بهتر است با دکتر خود در ارتباط باشید. اگر هرگونه سوالی درباره درمان یا درد و تورمی که بعد از عمل احتمالاً تجربه میکنید دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک می تواند اطلاعات بیشتری راجع به وضعیت شما دریافت کند و لازمه تغییراتی که ممکن است در درمان شما ایجاد شود را به شما بگوید.
پیگیری درمان عصب کشی دندان بسیار مهمه. هنگامی که عصب کشی انجام میشه، عفونت داخلی دندان برطرف میشه و درد شما کاهش پیدا میکنه. اگه مراقب نباشید و پس از عمل، توصیه های پساعملی رو رعایت نکنید، عفونت میتونه برگرده و مشکلات جدیدی رو بوجود بیاره. پیگیری منظم و هماهنگ با دکتر، باعث میشه وضعیت شما دقیقاً پایدار بمونه و به سرعت بهبود یابید. از طرف دیگه، دکترتون هم ممکنه نکاتی رو برای حفظ سلامت دندانهایتون بهتون بگه و از راهنمایی هاش خرسندی ببرید.